Hur hånglar man?

Hångla kan man göra på många olika sätt. Det finns inget som är rätt eller fel, så länge alla inblandade tycker att det känns bra.

Det går bra att hångla stående, sittande eller liggande – eller en kombination av dem alla. Är man på stan och blir hångelsugen är det kanske mest praktiskt att hångla stående. Det vanligaste för nybörjarhånglare är kanske att hångla sittande, för att eventuellt glida över i att hångla liggande efter ett tag – eller efter några gånger – om det känns bra.

Du och din(a) medhånglare kan välja att hångla enligt den här steg-för-steg-guiden. Men det går också bra att göra på något helt annat sätt.

Så här kan du hångla

  1. Placera dig nära den som du hånglar med.
  2. Om du är osäker på om den du vill hångla med är med på noterna behöver du kontrollera det. Ett sätt kan vara att lägga en hand försiktigt på personens lår eller lägga en arm runt personen och smeka försiktigt över ryggen.
  3. Om personen verkar uppskatta beröringen kan det innebära att hen vill gå vidare och hångla. Tänk på att ni har rätt att ångra er när som helst under hånglandet. Att man har börjat hångla betyder inte automatiskt att man ger ett löfte om att fortsätta hångla – eller om att ha sex. Hångel kan leda till sex men bara om alla inblandade vill det. Vill du inte hångla mer så tala om det vänligt men bestämt. Om den du hånglar med säger eller visar att hen inte vill hångla mer så respektera det. Om du är osäker på vad hen vill så våga fråga: ”Är det okej att jag håller om dig så här?” eller kanske ”Jag skulle vilja kyssa dig. Får jag det?” Risken för missförstånd är mindre om ni pratar med varandra.
  4. Börja gärna försiktigt om du är en ovan hånglare – eller om (du misstänker att) personen du hånglar med är en ovan hånglare. Krama personen, men visa att det inte är en kompiskram, utan en kram som vill något mer. Använd dina händer för att smeka personen över fingrarna, ryggen, nacken eller på kinden eller vad som känns bra, beroende på hur ni står/sitter/ligger.
  5. Om du vill fortsätta försiktigt kan du lägga kinden mot din medhånglare, kanske ge hen en försiktig puss på kinden för att sedan närma dig munnen.
  6. Kyss din medhånglare på munnen. För att era näsor inte ska krocka kan det vara bra att luta huvudet lite åt sidan. Börja med stängda läppar. Håll kvar läpparna mot din medhånglares läppar.
  7. Kläm mjukt med dina läppar om din medhånglares läppar, som om du skulle bitas fast utan att använda tänderna.
  8. Öppna så småningom munnen och börja försiktigt känna med tungan på din medhånglares läppar – eller tunga om hen också har öppnat munnen och låter sin tunga möta din.
  9. Använd gärna långsamma rörelser, särskilt om ni båda är ovana hånglare. Försök känna av om din medhånglare gillar att du använder tungan. Annars kanske du ska avvakta med tungan och fortsätta låta dina läppar utforska din medhånglares läppar en stund till.
  10. Glöm inte att känna av din medhånglares signaler. Lutar hen sig fram emot dig och håller om dig? Då betyder det antagligen att hen vill fortsätta hångla. Drar hen sig tillbaka och kanske håller avstånd med händerna? Då är det läge att sluta eller lugna ner hånglandet.

Man kan hångla i flera timmar eller bara några sekunder. Lyssna och känn av din medhånglares signaler och var inte rädd för att fråga hen om du är osäker på hur du ska tolka signalerna.

Hångla lugnt!