Hur går man ner i vikt snabbt?

“Gå ner i vikt snabbt”, “Rasa i vikt”, “Gå ner 10 kilo på en vecka.” Du har förstås sett dem, löpsedlarna: Och visst finns det många exempel på personer som har gått ner i vikt snabbt. Men vad löpsedlarna inte berättar är att de som går ner i vikt snabbt ofta går upp i vikt lika snabbt igen. Om du vill gå ner i vikt och behålla din nya vikt är det bättre att skynda långsamt.

Gå ner i vikt snabbt – och gå upp lika snabbt igen

Om du går ner i vikt för snabbt finns det alltså stor risk att du får tillbaka dina förlorade kilon igen – ofta med ränta dessutom – så fort du slutar banta. Ett bra mål kan vara att gå ner ett halvt eller ett kilo i veckan. Hur lång tid behöver du då för att nå din målvikt?

Gå ner i vikt snabbt genom att gå ner i vikt långsamt

Att gå ner i vikt snabbt kan alltså motverka sitt syfte och det kommer att ta längre tid för dig att nå din målvikt på lång sikt. Det bästa sättet att gå ner i vikt fort är därför paradoxalt nog att gå ner i vikt långsamt. Fall inte för frestelsen att haka på ytterligare en diet – du har gjort det förut, eller hur? Hitta ett sätt – ditt sätt – att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt. Gör det från grunden den här gången!

Läs mer om att